November

Nu är det november och kylan och snön börjar komma Detta innebär att trädgårdsarbetet går in i en lugnare fas. Det är hög tid att ta in medelhavsväxterna om du inte redan har gjort det, ta in dem i växthuset, uterummet eller var du nu har plats.

Novembers kanske viktigaste uppgift är att få bort en del av löven som faller på gräsmattan så inte gräset kvävs. Löven kan du sedan lägga i rabatter, under  bärbuskar och prydnadsbuskar. Där kommer sedan löven brytas ner och göra jorden ,er porös vilket ger växterna bättre kraft till våren. Du kan lägga lite granris eller grenar på löven om du är orolig att det ska blåsa bort.

Gör lite fint vid entrén inför högtiderna som är på väg, kanske någon murgröna, buxbom, tuja eller gran. Kan även vara trevligt med någon typ av lykta vid entrén i dessa mörka tider.

Till sist är det viktigt att tänka på vara dina är placerade, dagarna är kortare och ljuset är mycket svagare vilket gör det tufft för krukväxterna. Ta bort visset, placera dem så ljust som möjligt samt bekämpa ohyra. De behöver inte så mycket vatten då de oftast är i vila vid den här tiden och om du vill piffa upp fönsterna lite så köp några orkideer, vackra och lätt att sköta.

img_20171124_080456.jpg

Sä här kan gräsmattorna se ut och då behöver löven komma bort för att gräset inte ska dö.

Kommentera

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close